Bänkskivor i Marmor

Marmor är den yttersta lyxen som fyller ditt hem med harmoni

Väljer du att ha marmor i köket har du valt något som är både klassiskt och tidlöst vackert. Den mest kända marmorsorten heter Bianco Carrara och kommer från stenbrotten i Italien.
Marmorns svaghet är att den inte tål syrliga ämnen lika bra som granit eller komposit. Sura ämnen som vin, citron, kolsyra mm. kan lämna avtryck efter sig om man låter de vara kvar för länge. Inte heller kan du använda sura rengöringsmedel på den.

Rengör marmor med såpa eller tvål som ger en impregnerad yta.

Om du väljer marmor till köket rekommenderar vi en yta som antingen är polerad eller finslipad.

Även om de elektroniska bilderna är rätt lika med de riktiga naturstenars utseende, rekommenderar vi dig att låna hem stenprover från oss. Tänk på att natursten har unika färger och mönster, därför kan vi inte garantera exakt överensstämmelse av leverade bänkskivor med uppvisade prover eller bilder. Kom ihåg att studera hur stenytan ser ut i olika ljus och ljusvinklar.

Marmor bänkskivor

Se hela vårt utbud av stenbänkskivor här

Färg

Marmor bänkskivor

Exklusiva marmorbänkskivor

Beställningsvaror med individuellt pris på varje projekt.

Se även vårt utbud av bänkskivor i granitgotlandssten, komposit
Håltagning:

Överlimmad ho/häll: 2500 kr
Planlimmad ho/häll: 3500 kr
Underlimmad ho: 3500 kr
Under-uppfräst ho: 4200 kr

Håltagning blandare 350 kr

Kantbearbetning:

Rak kantslipning: 350 kr/lpm
Halvrund kantslipning (postformad): 520 kr/lpm
Helrund kantslipning: 650 kr/lpm

Övrigt:

Armering (förstärkning) vid hål: 900 kr
Rillor (3-5 st) för vattenavrinning: 2800 kr

Frågor och svar

Vad är en marmorarbetsbänk?

En marmorarbetsbänk är en bänkskiva tillverkad av naturlig marmorsten. Marmor är en typ av metamorfisk sten som är uppskattad för sin skönhet, hållbarhet och mångsidighet.

Hur hållbara är marmorarbetsbänkar?

Marmorarbetsbänkar är relativt hållbara men är inte lika hårda som granit eller kvarts. Marmor är mottagligt för repor, flisor och etsningar från sura ämnen.

Kan man lägga varma kastruller på marmorarbetsbänkar?

Du bör undvika att placera varma kastruller eller stekpannor direkt på marmorarbetsbänkar. Marmor kan skadas av höga temperaturer, vilket kan orsaka sprickor eller missfärgning.

Hur ofta ska man försegla marmorarbetsbänkar?

Marmorarbetsbänkar ska förseglas regelbundet för att skydda mot fläckar och skador. Frekvensen av försegling beror på typen av marmor och användningsnivån.

Vad kostar marmorarbetsbänkar?

Kostnaden för marmorarbetsbänkar varierar beroende på stenens kvalitet, tjockleken på plattan och komplexiteten i installationen. I genomsnitt kan marmorarbetsbänkar kosta mellan $70 och $250 per kvadratfot.

Hur rengör man marmorarbetsbänkar?

Du bör rengöra marmorarbetsbänkar regelbundet med en mjuk trasa och en mild tvål eller stenrengöringsmedel. Undvik att använda abrasiva rengöringsmedel eller skrubbare, eftersom dessa kan repa ytan.

Kan man skära på marmorarbetsbänkar?

Du bör undvika att skära direkt på marmorarbetsbänkar, eftersom detta kan orsaka repor och skador på ytan. Använd alltid en skärbräda för att skydda marmorn.

Vilka är fördelarna och nackdelarna med marmorarbetsbänkar?

Fördelar med marmorarbetsbänkar inkluderar deras naturliga skönhet, hållbarhet och motståndskraft mot värme. Nackdelar inkluderar deras mottaglighet för repor, fläckar och etsningar från sura ämnen.

Kan marmorarbetsbänkar fläckas lätt?

Marmorarbetsbänkar är porösa och kan fläckas lätt om de inte förseglas ordentligt. Vanliga orsaker till fläckar inkluderar rött vin, kaffe och sura livsmedel.

Hur tar man bort fläckar från marmorarbetsbänkar?
Du kan ta bort fläckar från marmorarbetsbänkar genom att applicera en pasta gjord av bakpulver och vatten på fläcken och låta den sitta i upp till 24 timmar innan du torkar bort den. För envisa fläckar kan du använda ett specialiserat stenrengöringsmedel.

Kan man reparera skador på marmorarbetsbänkar?
Mindre skador på marmorarbetsbänkar kan poleras bort med hjälp av en mjuk trasa och stenpoleringsmedel. Allvarligare skador kan kräva professionell stenreparation.

Vilka typer av marmor finns tillgängliga för arbetsbänkar?
Det finns ett brett utbud av marmorsorter tillgängliga för arbetsbänkar, inklusive Carrara-marmor, Calacatta-marmor och Nero Marquina-marmor.

Vilken tjocklek rekommenderas för marmorarbetsbänkar?
Tjockleken på marmorarbetsbänkar kan variera, men 2 cm och 3 cm är de vanligaste tjocklekarna. En tjockare bänkskiva kan erbjuda ökad hållbarhet och stabilitet.

Vilka är alternativen till marmorarbetsbänkar?
Alternativ till marmorarbetsbänkar inkluderar bänkskivor tillverkade av granit, kvarts, trä och rostfritt stål.

Är marmorarbetsbänkar lämpliga för kök?
Marmorarbetsbänkar är lämpliga för kök men kräver regelbunden försegling och underhåll för att skydda mot fläckar och skador. Om du lagar mycket och inte vill oroa dig för fläckar kan det vara lämpligare att välja ett annat material som granit eller kvarts.

Hur ofta behöver marmor arbetsytor förseglas?

Marmor arbetsytor bör förseglas minst en gång om året för att skydda mot fläckar och skador. Beroende på användningsmängden rekommenderar vissa experter att försegla var sjätte månad.

Kan marmor arbetsytor tåla värme?

Marmor arbetsytor kan tåla värme till en viss grad, men det är fortfarande bäst att använda grytlappar och underlägg för att skydda ytan från extrem värme. Snabba temperaturförändringar, som att placera en varm gryta på en kall marmoryta, kan orsaka sprickor eller skador.

Hur rengör du marmor arbetsytor?

För att rengöra marmor arbetsytor, använd en mjuk trasa eller svamp och en mild rengöringsmedel eller stenspecifik rengöringsmedel. Undvik att använda sura eller abrasiva rengöringsmedel som kan skada ytan. Torka bort spill omedelbart för att förhindra fläckar.

Kan du skära direkt på en marmor arbetsyta?

Det rekommenderas inte att skära direkt på en marmor arbetsyta eftersom det kan repa eller skada ytan. Använd alltid en skärbräda för att skydda ytan.

Hur tar du bort repor från en marmor arbetsyta?

Mindre repor på en marmor arbetsyta kan tas bort med en mjuk trasa och stenpoleringsmedel. Djupare repor kan kräva professionell reparation.

Hur länge håller marmor arbetsytor?

Med rätt skötsel och underhåll kan marmor arbetsytor hålla i många år. Livslängden för en marmor arbetsyta kan dock påverkas av faktorer som användning, underhåll och exponering för värme och kemikalier.

Är marmor arbetsytor dyra?

Marmor arbetsytor kan vara dyra jämfört med andra material som laminat eller kakel. Kostnaden beror på faktorer som typ av marmor, tjocklek på plattan och installationsavgifter.

Hur väljer du rätt färg på marmor för en arbetsyta?

När du väljer färg på marmor för en arbetsyta, överväg den övergripande stilen och färgschemat i rummet. Populära marmor färger för arbetsytor inkluderar vita Carrara, grå Bardiglio och svarta Marquina.

Hur underhåller du glansen på en marmor arbetsyta?

För att bibehålla glansen på en marmor arbetsyta, använd en mjuk trasa och en stenspecifik rengöringsmedel för att ta bort smuts eller smuts. Polera ytan med en stenpoleringsmedel för att återställa glansen.

Kan du installera en marmor arbetsyta själv?

Även om det är möjligt att installera en marmor arbetsyta själv, är det bäst att anlita en professionell för att säkerställa en korrekt installation. Marmor är tungt och kan vara svårt att hantera, och installationen kräver erfarenhet och specialverktyg.

Vad är skillnaden mellan marmor och kvarts arbetsytor?

Marmor är en naturlig sten medan kvarts är en tillverkad sten. Marmor är porös och kan fläckas och repas mer lätt än kvarts, men det har en naturlig skönhet och unika mönster. Kvarts är tåligare mot fläckar och repor, men det kan sakna den naturliga skönheten hos marmor.

Kan du placera en varm gryta på en kvarts arbetsyta?

Ja, du kan placera en varm gryta på en kvarts arbetsyta utan att oroa dig för skador. Kvarts är tåligt mot höga temperaturer, men det är fortfarande bäst att använda underlägg och grytlappar för att skydda ytan.

Hur väljer du mellan marmor och granit arbetsytor?

Valet mellan marmor och granit arbetsytor beror på personliga preferenser och behov. Marmor har en mjukare känsla och en unik skönhet, men är mer benägna att fläckas och repas. Granit är tåligare mot fläckar och repor, men har en mer enhetlig färg och mönster. Överväg användningsområdet och underhållsbehovet när du väljer mellan de två.

Är marmorskivor miljövänliga?

Marmor är en naturlig produkt, men brytning och transport av marmor kan ha en negativ påverkan på miljön. Dessutom kräver tillverkningen av marmorskivor energi och resurser. Vissa leverantörer erbjuder dock miljövänliga alternativ såsom återvunnen eller återvunnen marmor.

Kan du installera marmorskivor över befintliga bänkskivor?

Det är möjligt att installera marmorskivor över befintliga bänkskivor, men det är viktigt att säkerställa att den befintliga ytan är strukturellt stabil och plan. En professionell installatör kan utvärdera den befintliga bänkskivan och ge råd om den bästa metoden.

Kan du använda marmor till kakel ovanför bänkskivor?

Ja, marmor kan användas till kakel ovanför bänkskivor och kan lägga till en lyxig och elegant touch till vilket kök eller badrum som helst.

Hur tar du bort repor från marmorskivor?

Mindre repor kan ofta poleras bort med en mjuk trasa och en poleringsförening för marmor. För djupare repor är det bäst att kontakta en professionell som kan använda specialverktyg och tekniker för att reparera skadorna.

Kan du använda marmorskivor i ett traditionellt kök?

Ja, marmorskivor används ofta i traditionella kök på grund av deras klassiska och tidlösa utseende.

Hur väljer du rätt kantprofil för din marmorbänkskiva?

Valet av kantprofil för din marmorbänkskiva beror på din personliga stil och det övergripande designen i ditt kök. Några populära alternativ inkluderar raka, fasade, rundade och Ogee kanter.

Hur förebygger du vattenskador på marmorskivor?

För att förebygga vattenskador är det viktigt att regelbundet försegla dina marmorskivor för att skydda dem från fukt. Dessutom kan det hjälpa att torka upp spill så snabbt som möjligt för att undvika fläckar och vattenskador.

Vilka är de mest populära ytbehandlingarna för marmorbänkskivor?

De mest populära ytbehandlingarna för marmorbänkskivor inkluderar polerad, matt och läderbehandlad ytor. Polerade ytor ger en högglansig yta, matta ytor har en matt finish, och läderbehandlade ytor har en texturerad yta.

Kan du använda marmor arbetsytor i ett litet kök?
Ja, marmor arbetsytor kan användas i små kök för att lägga till en touch av elegans och sofistikering. Det är dock viktigt att ta hänsyn till underhållskraven för marmor och hur det kan påverka funktionaliteten i ditt kök.

Hur förebygger du fläckar på marmor arbetsytor?
För att förebygga fläckar är det viktigt att regelbundet försegla dina marmor arbetsytor och att torka upp spill så snabbt som möjligt. Undvik att använda slipande eller sura rengöringsmedel som kan skada ytan på marmorn.

Vilka är nackdelarna med marmor arbetsytor?
De främsta nackdelarna med marmor arbetsytor är dess känslighet för repor, fläckar och etsning från sura ämnen. Dessutom är marmor ett poröst material och kräver regelbunden försegling och underhåll för att hålla det snyggt.

Kan du använda marmor arbetsytor i ett högtrafikskök?
Även om marmor arbetsytor är vackra och hållbara, kanske de inte är det bästa valet för ett högtrafikskök. Risken för skador från spill och repor är högre i ett upptaget kök, så det är viktigt att ta hänsyn till användningsnivån när du väljer ditt arbetsytematerial.

Hur rengör du marmor arbetsytor utan att skada dem?
För att rengöra marmor arbetsytor, använd en mjuk trasa och en mild, pH-neutral rengöringsmedel speciellt utformat för användning på marmor. Undvik att använda slipande eller sura rengöringsmedel som kan skada ytan på marmorn.

Hur väljer du rätt tjocklek för dina marmor arbetsytor?
Tjockleken på dina marmor arbetsytor beror på din personliga preferens och designen på ditt kök. Tjockare arbetsytor kan erbjuda en mer solid look och känsla, medan tunnare arbetsytor kan erbjuda en slank och modern look. Det är viktigt att ta hänsyn till vikten av marmorn och styrkan i dina skåp när du väljer tjocklek, eftersom tjockare marmor kan kräva ytterligare stöd. Rådfråga en professionell för att avgöra den bästa tjockleken för din specifika köksdesign.Kan du använda marmor arbetsytor i ett modernt badrum?

Ja, marmor arbetsytor kan användas i moderna badrum för att skapa en lyxig och stilren atmosfär. Marmorns naturliga ådringar och mönster kan addera djup och intresse till moderna badrumsdesigner.

Kan du använda marmor arbetsytor i ett rustikt kök?

Ja, marmor arbetsytor kan användas i rustika kök för att skapa en varm och inbjudande atmosfär. Marmorns naturliga skönhet och unika egenskaper kan komplettera de naturliga material och texturer som vanligtvis finns i rustika design.

Kan du använda marmor till köksöar?

Ja, marmor är ett populärt val för köksöar på grund av dess hållbarhet och estetiska lockelse. En marmor arbetsyta på en köksö kan skapa en slående fokuspunkt i köket.

Vilka är fördelarna med marmor arbetsytor?

Marmor arbetsytor erbjuder en rad fördelar, inklusive dess naturliga skönhet, hållbarhet, värmetålighet och det faktum att de kan renoveras om de blir skadade. Marmor är också ett mångsidigt material som kan användas i en mängd olika designstilar.

Hur tar man bort vattenfläckar från marmor arbetsytor?

För att ta bort vattenfläckar från marmor arbetsytor, blanda en pasta av bikarbonat och vatten, applicera det på fläcken och täck sedan med plastfolie. Lämna pastan på i 24-48 timmar innan du tar bort den och torkar av området.

Kan du använda marmor arbetsytor i ett minimalistiskt kök?

Ja, marmor arbetsytor kan användas i minimalistiska kök för att skapa en ren och elegant look. Marmorns naturliga skönhet kan komplettera enkelheten och funktionaliteten i minimalistiska design.

Hur förhindrar du att marmor arbetsytor flisar sig?

För att förhindra att marmor arbetsytor flisar sig, undvik att placera tunga eller vassa föremål på ytan och använd skärbrädor och grytunderlägg för att skydda marmorn från repor och värmeskador.

Kan du använda marmor arbetsytor i ett medelhavskök?

Ja, marmor arbetsytor kan användas i medelhavskök för att skapa en varm och inbjudande atmosfär. Marmorns naturliga skönhet och unika egenskaper kan komplettera de rika färgerna och texturerna som vanligtvis finns i medelhavsdesigner.

Vilka olika mönster finns det för marmorarbetsytor?

Marmorarbetsytor finns i olika mönster, inklusive ådrad, fläckig och prickig. Ådrad marmor karaktäriseras av sina virvlande linjer, medan fläckig marmor har ett mer enhetligt mönster av fläckar eller prickar. Prickig marmor har små korn eller prickar över hela ytan.

Hur rengör man marmorarbetsytor med vinäger?

Vinäger är surt och kan skada ytan på marmor, så det rekommenderas inte att rengöra marmorarbetsytor med vinäger. Använd istället en mild, pH-neutral rengöringsmedel som är speciellt utformad för att användas på marmor.

Kan man använda marmorarbetsytor i ett traditionellt badrum?

Ja, marmorarbetsytor kan användas i traditionella badrum för att lägga till en touch av elegans och lyx. Den klassiska skönheten och tidlösa dragningskraften hos marmor kan komplettera traditionella badrumsdesigner.

Kan man använda marmorarbetsytor i ett lantligt kök?

Ja, marmorarbetsytor kan användas i lantliga kök för att skapa en varm och inbjudande atmosfär. Den naturliga skönheten och de unika egenskaperna hos marmor kan komplettera de rustika materialen och texturerna som vanligtvis finns i lantliga design.

Hur väljer man rätt färg för sin marmorarbetsyta?

Att välja rätt färg för sin marmorarbetsyta beror på den övergripande designen och färgschemat i ditt kök eller badrum. Tänk på färgerna på dina skåp, väggar och golv, liksom stilen på ditt utrymme. Marmor finns i en mängd olika färger, från vit och grå till rosa och grön, så du kommer att ha gott om alternativ att välja mellan.

Hur reparerar man sprickor i marmorarbetsytor?

För att reparera sprickor i marmorarbetsytor, använd en tvåkomponents epoxy eller en marmorreparationssats. Blanda epoxin enligt anvisningarna, fyll sprickan och slipa sedan ytan slät. Se till att matcha färgen på epoxin med färgen på din marmor för att få en sömlös reparation.

Hur förebygger man repor på marmorarbetsytor?

För att förebygga repor på marmorarbetsytor, undvik att placera tunga eller vassa föremål på ytan, och använd skärbrädor och brickor för att skydda marmorn från repor och värmeskador. Torka upp spill så snabbt som möjligt och undvik att använda slipande rengöringsmedel eller skurverktyg på ytan.

Kan du använda marmor bänkskivor i ett kustkök?

Ja, marmor bänkskivor kan användas i kustkök för att skapa en frisk och luftig atmosfär. Den naturliga skönheten och de unika egenskaperna hos marmor kan komplettera färgerna och texturerna som vanligtvis finns i kustdesigner.

Kan du använda marmor för kaminer?

Ja, marmor är ett populärt val för kaminer på grund av dess hållbarhet och estetiska dragningskraft. En kamin i marmor kan ge en slående fokuspunkt i ett vardagsrum eller familjerum.