Kompositbänkskivor

Oavsett om du bygger om ditt kök från grunden eller ger det en uppsnyggning, är valet av bänkskivan en viktig del av renoveringen eftersom den har så central roll i köket. Vilken bänkskiva är det som du ska välja? Om du gillar glamour och lyx och inte är priskänslig ska du välja en bänkskiva av sten. Man kan lätt bli förvirrad av all det överflöd av stenmaterial som finns på marknaden. Det finns granit, komposit, marmor, kalksten och mycket annat. Alla dessa stensorter har unika karaktärsdrag, utseende och känsla.

Ta en titt på vårat sortiment av granit, komposit, marmor och gotlandssten.

Komposit har blivit mycket omtyckt alternativ till köket. Den har blivit populär på grund av sin färgskala, beständighet och underhållsfrihet. Komposit kan du hitta i alla regnbågsfärger. Numera erbjuds komposit av de flesta köksbutiker. Om du letar efter en bänkskiva som kräver inget underhåll är komposit ett bra val för dig. Du behöver inte impregnera en kompositbänkskiva eftersom den inte är porös. Du kan också hacka grönsaker/kött direkt på kompositen utan att den tar skada.

Komposit är en stark rival till granit. Granitbänkskivor är fortfarande det populäraste valet bland stensorter, men om man vill ha en köksbänk med lite mer vågade färger är det komposit som gäller. Komposit är också lite varmare än granit.

Skälet till varför många inte köper bänkskivor av sten till sitt kök är priset. Bänkskivor av kompositsten och granit är lyxvaror och kostar ungefär lika mycket. Pris spektrumet ligger allt mellan 2000 och 5000 kronor per löpmeter.

Om du är priskänslig kan du välja en bänkskiva av laminat eller trä till ditt kök. Laminat är en slitstark bänkskiva som du hittar till mycket billig pris, de är också svåra att repa, motstår avfärgningar galant och kan imitera natursten som granit, komposit och marmor mycket väl.

Dela artikel

Dela på facebook
Dela på linkedin
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Liknande artiklar