Väljer du att ha marmor i köket har du valt något som är både klassiskt och tidlöst vackert. Den mest kända marmorsorten heter Bianco Carrara och kommer från stenbrotten i Italien.
Marmorns svaghet är att den inte tål syrliga ämnen lika bra som granit eller komposit. Sura ämnen som vin, citron, kolsyra mm. kan lämna avtryck efter sig om man låter de vara kvar för länge. Inte heller kan du använda sura rengöringsmedel på den.
Rengör marmor med såpa eller tvål som ger en impregnerad yta.
Om du väljer marmor till köket rekommenderar vi en yta som antingen är polerad eller finslipad.
Även om de elektroniska bilderna är rätt lika med de riktiga naturstenars utseende, rekommenderar vi dig att låna hem stenprover från oss. Tänk på att natursten har unika färger och mönster, därför kan vi inte garantera exakt överensstämmelse av leverade bänkskivor med uppvisade prover eller bilder. Kom ihåg att studera hur stenytan ser ut i olika ljus och ljusvinklar.
Beställningsvaror med individuellt pris på varje projekt.
Se även vårt utbud av bänkskivor i granit, gotlandssten, komposit
Håltagning:
Överlimmad ho/häll: 2500 kr
Planlimmad ho/häll: 3500 kr
Underlimmad ho: 3500 kr
Under-uppfräst ho: 4200 kr
Håltagning blandare 350 kr
Kantbearbetning:
Rak kantslipning: 350 kr/lpm
Halvrund kantslipning (postformad): 520 kr/lpm
Helrund kantslipning: 650 kr/lpm
Övrigt:
Armering (förstärkning) vid hål: 900 kr
Rillor (3-5 st) för vattenavrinning: 2800 kr
Kungens Kurva, Jägerhornsväg 1
08-37 97 73
Stockholm City, Odengatan 38
072-9230418
Uppsala - Rapsgatan 3
08-37 97 73
Barkaby - Flyginfarten 22
08-37 97 73