Några tips för granit skötsel

För det första bör du impregnera din granitbänkskiva för att försäkra en vacker yta under en lång tid framåt.

Det kan kännas konstigt, eftersom granit verkar vara så hård och ogenomtränglig. Men fläckar på stenen kan uppstå eftersom granit absorberar vätskor som alla andra stenmaterial. Det innebär att din bänkskiva är sårbar för kemikalier och andra fluida medel som kan missfärga den när de tränger in genom ytan.

Kolla alltid med din leverantör om din bänkskiva är impregnerad. Om så är fallet, behöver du inte göra något mer i flera månader.

Granit bör impregneras var 4-12 månad, beroende på hur flitigt du använder den. På granit kan du använda samma vax-tätningsmedel som du använder för din bil, eller du kan köpa speciell impregneringsmedel för graniten. Oavsett vad du använder, följ instruktionerna på burken noga.

Daglig rengöring av stenskivan kan ibland skada stenskivan mer än bevara den. Om du exempel tvättar bänkskivan ofta med sura kemiska medel kommer du tvätta bort impregneringen som skyddar bänkskivan. Se till att du använder ett icke-surt rengöringsmedel. Du kan också torka av skivan med en våt trasa som är sköljd med varmt vatten. Låt inte spill ligga kvar på stenskivan en längre tid.

Se vår utbud av bänkskivor i granit, marmor, komposit eller gotlandssten

Dela artikel

Dela på facebook
Dela på linkedin
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Liknande artiklar