Bänkskivor av sten – den lilla detaljen med stor skillnad

Det finns många sätt att skapa den där känslan av det lilla extra i köket. Den där känslan som uppstår när man går in i ett kök och man slås av perfektion och noggrannhet, där allting är på sin plats och inredningen går i harmoni med vitvaror eller golv. Vissa människor lägger ner lite extra möda på att exempelvis ha ett lite mer udda kakel eller klinkersarbete, medan vissa andra väljer att prioritera kyl och frys eller kanske taklampan. Vi har alla olika sätt att uppnå den där känslan av perfektion i vårt kök, sen om det är via snygga och exklusiva gardiner eller rätt sorts servetter på bordet spelar ingen roll. Men en detalj som utan tvekan kan vara den som bidrar mest till helhetsintrycket är faktiskt bänkskivorna. Genom att byta ut tråkiga och livlösa bänkskivor som kanske har flera år på nacken så kan man på ett enkelt sätt skapa en helt ny känsla i köket.

Idag är det mycket populärt att använda sig utav bänkskivor tillverkade av sten, det är framförallt väldigt trendigt i de större städerna runt om i Sverige som till exempel Stockholm. Så om du känner för att på ett smart och snyggt sätt förändra köket och samtidigt bor i Stockholm kan du skatta dig själv lycklig – möjligheterna och modellerna är många. Men innan du börjar planera inför arbetet att byta ut bänkskivorna, oavsett om du ska göra det själv eller om du anlitar någon att göra det åt dig är det vissa saker du bör tänka på. Till exempel så kan det vara klokt att läsa på lite och få information om de olika typerna som finns. För det kan vara en stor skillnad på en bänkskiva i granit jämfört med en bänkskiva i marmor, både i pris samt design. Så att ta reda på fakta, kanske hitta inspiration via bilder eller renoveringsbloggar är alltså en mycket god idé. Andra bra sätt att förbereda sig på kan vara att mäta upp dina nuvarande bänkskivor, på så sätt får du också ett hum om hur mycket nya kommer att kosta samt hur mycket material som du behöver. Så om du inte redan gjort det, ge dig iväg med måttbandet redan nu och börja mäta upp.

Innan du beslutar dig för vilket material som du vill ha din bänkskiva i kan det också vara klokt att beställa hem olika stenprover. Då kan du både med fingrarna känna på materialet samtidigt som du rent visuellt ser hur färg och utformning kommer att samspela med ditt nuvarande kök eller badrum. Så med andra ord bör du inte köpa grisen i säcken, då är det bättre att ta en god tid på sig genom att pröva sig fram med olika material och modeller. Som sagt så kan du med små medel göra en stor skillnad genom att byta ut bänkskivorna, sen om det är i köket, badrummet eller till fönsterbrädorna spelar ingen roll. Oavsett vart du hemmet du placerar nya bänkskivor av sten så kommer det med all säkerhet höja intrycket och känslan av stil. Så om du letar efter en modern, snygg och samtidigt hållbar lösning kan du pusta ut, jakten är över. Det kallas bänkskivor av sten, och ditt hem förtjänar det lika mycket som du!


Intresseanmälan   10 års garanti på alla våra stenbänkskivor
Beställning steg för steg

1. Välj en stensort.
2. Välj tjocklek på stenen.
3. Välj kantprofil.
4. Behandling av synliga hörn.
5. Mät skivornas längd och djup.
6. Välj håltyp för häll och diskho.
7. Andra urfräsningar och hål (blandare mm)
8. Mät centrummått för diskho, häll och andra eventuella öppningar.
För dig som gillar bänkskivor i natursten!
 
likeNöjd-kund-garanti
Vi vill ha bara nöjda kunder och därför strävar vi alltid efter att ge den bästa servicen och finaste kvalitén till dig. Vi är säkra på att de bästa referenserna kommer från kunder som är nöjda hela vägen från beställning till installation.

Order Step by Step

  1. Select a stone. 
  2. Choose the thickness of the stone. 
  3. Select edge profile. 
  4. Choose treatment of visible corners. 
  5. Measure the length and depth of the discs. 
  6. Select hole type for cooktop and sink. 
  7. Other cut-outs and holes (faucet, etc.) 
  8. Measure center dimensions for sink, hob and other possible openings.
Top