Den fashionabla marmorn

Marmor är bland de mest eleganta och formella material man kan använda i ett hem. Den är också en av de mest klassiska och traditionella material till alla inredningar. Villaägare använder ofta marmor för att öka värdet på sitt hem och den kan magiskt förvandla en intetsägande och alldaglig utrymme till ett lyxigt och överdådigt vardagsrum. Marmor gör en slående tillägg till en farstu eller en fantastisk tillägg till ett kök. Marmor kan också användas för att tillverka slående köksbänkskivor eller att tillföra ett stänk av elegans till ett badrum. Marmor används ofta till utformning av en eldstad. Trädgårdar och poolområden kan också dra nytta av marmorn och den används ofta för att skapa eleganta vägar och gångbanor. 

Marmor har använts över hela världen i århundraden och de sorter som finns återspeglar den kosmopolitiska karaktären av materialet. Italiensk marmor är en av de mest kända alternativ men Spanien och andra Medelhavsländer har också vackra utbud. Den populäraste marmor heter Carrara och kommer från Italien. Marmor är ett naturmaterial och det unika färg och schatteringar kommer att variera beroende på var den bröts.

Marmor kan avfärgas snabbt så spill bör städas därför upp omedelbart för att undvika permanent åverkan på marmorytan. Sura rengöringsmedel och även naturliga såsom vinäger och citron, får aldrig användas för att rengöra marmor. Den bästa rengörings och impregneringsmedel för marmor är säregna medel som kan köpas på byggvaruhus och järnaffärer. Marmor är i allmänhet inte väl lämpad för extremt höga slitområden och är mer vanligt förekommande i områden där slitaget är mindre.

Installationsprocessen för marmorbänkskivor är ganska enkel och kan göras av ambitiösa gör-det- självare eller outsourcas till erfarna proffs. Impregneringsmedel bör användas efter installationen för att skydda marmor från fläckar och repor.


Intresseanmälan   10 års garanti på alla våra stenbänkskivor
Beställning steg för steg

1. Välj en stensort.
2. Välj tjocklek på stenen.
3. Välj kantprofil.
4. Behandling av synliga hörn.
5. Mät skivornas längd och djup.
6. Välj håltyp för häll och diskho.
7. Andra urfräsningar och hål (blandare mm)
8. Mät centrummått för diskho, häll och andra eventuella öppningar.
För dig som gillar bänkskivor i natursten!
 
likeNöjd-kund-garanti
Vi vill ha bara nöjda kunder och därför strävar vi alltid efter att ge den bästa servicen och finaste kvalitén till dig. Vi är säkra på att de bästa referenserna kommer från kunder som är nöjda hela vägen från beställning till installation.

Order Step by Step

  1. Select a stone. 
  2. Choose the thickness of the stone. 
  3. Select edge profile. 
  4. Choose treatment of visible corners. 
  5. Measure the length and depth of the discs. 
  6. Select hole type for cooktop and sink. 
  7. Other cut-outs and holes (faucet, etc.) 
  8. Measure center dimensions for sink, hob and other possible openings.
Top