Granit bänkskiva till kök

Valet av sten som bänkskivan ska vara är ett av de viktigaste besluten när det gäller hållbarhet och design i ditt kök.

För att förstå varför granit har blivit ett av de populäraste alternativen till köksbänkskivor, behöver du bara besöka en köksbutik och se med dina egna ögon denna naturstens unika mönster och färg.

Till skillnad från andra stensorter som marmor, komposit eller gotlandssten, är granit inte enhetlig. Dess mönster och färg gör varje bearbetat skiva till ett unikt föremål.

Bänkskivor i granit har blivit allt mer populära. Förutom sin skönhet, är granit också en mycket motståndskraftigt sten.

Även om den inte är lika stark som komposit, är granit en natursten med lång hållbarhet. Granit är mycket reptålig och smutsavvisande.

Priset på granit varierar kraftigt. Färgerna i granit har en stor betydelse. Sällsynta färger som exempel blått är mycket dyrare än grått som är rätt vanligt. Även behandlingen av stenen påverkar priset. Du kan välja mellan slipad, polerad eller flammad yta. Välja mellan olika kantbearbetningar på stenen och monteringsalternativ för diskbänk och spishäll.

När du tänker på att köpa granit till ditt kök, råder vi dig att besöka någon köksbutik eller beställa hem stenprover så att du kan i lugn och ro välja ut din favorit. Det är viktigt att du får en heltäckande bild av möjliga färger och mönster så att du kan välja det optimala mönstret till ditt kök. En huggen obehandlad granit kan behandlas på flera olika sätt. Vissa vill bara ha en lätt slipning på stenen medans andra tycker om en behandling som ger stenen en blank yta.

Glöm inte att impregnera din bänkskiva eftersom impregneringen ger ett extra skydd till stenen. Granit är en porös sten och om den inte behandlas, kan den skadas lättare och även bli en boplats för bakterier.

Oavsett vilken färg eller mönster du väljer kommer granit att göra ditt kök modern, attraktiv och funktionell.

Se vår sortiment av bänkskivor i granit, marmor, komposit och gotlandssten.


Intresseanmälan   10 års garanti på alla våra stenbänkskivor
Beställning steg för steg

1. Välj en stensort.
2. Välj tjocklek på stenen.
3. Välj kantprofil.
4. Behandling av synliga hörn.
5. Mät skivornas längd och djup.
6. Välj håltyp för häll och diskho.
7. Andra urfräsningar och hål (blandare mm)
8. Mät centrummått för diskho, häll och andra eventuella öppningar.
För dig som gillar bänkskivor i natursten!
 
likeNöjd-kund-garanti
Vi vill ha bara nöjda kunder och därför strävar vi alltid efter att ge den bästa servicen och finaste kvalitén till dig. Vi är säkra på att de bästa referenserna kommer från kunder som är nöjda hela vägen från beställning till installation.

Order Step by Step

  1. Select a stone. 
  2. Choose the thickness of the stone. 
  3. Select edge profile. 
  4. Choose treatment of visible corners. 
  5. Measure the length and depth of the discs. 
  6. Select hole type for cooktop and sink. 
  7. Other cut-outs and holes (faucet, etc.) 
  8. Measure center dimensions for sink, hob and other possible openings.
Top