Kompositbänkskivor

Oavsett om du bygger om ditt kök från grunden eller ger det en uppsnyggning, är valet av bänkskivan en viktig del av renoveringen eftersom den har så central roll i köket. Vilken bänkskiva är det som du ska välja? Om du gillar glamour och lyx och inte är priskänslig ska du välja en bänkskiva av sten. Man kan lätt bli förvirrad av all det överflöd av stenmaterial som finns på marknaden. Det finns granit, komposit, marmor, kalksten och mycket annat. Alla dessa stensorter har unika karaktärsdrag, utseende och känsla.

Ta en titt på vårat sortiment av granit, komposit, marmor och gotlandssten.

Komposit har blivit mycket omtyckt alternativ till köket. Den har blivit populär på grund av sin färgskala, beständighet och underhållsfrihet. Komposit kan du hitta i alla regnbågsfärger. Numera erbjuds komposit av de flesta köksbutiker. Om du letar efter en bänkskiva som kräver inget underhåll är komposit ett bra val för dig. Du behöver inte impregnera en kompositbänkskiva eftersom den inte är porös. Du kan också hacka grönsaker/kött direkt på kompositen utan att den tar skada.

Komposit är en stark rival till granit. Granitbänkskivor är fortfarande det populäraste valet bland stensorter, men om man vill ha en köksbänk med lite mer vågade färger är det komposit som gäller. Komposit är också lite varmare än granit.

Skälet till varför många inte köper bänkskivor av sten till sitt kök är priset. Bänkskivor av kompositsten och granit är lyxvaror och kostar ungefär lika mycket. Pris spektrumet ligger allt mellan 2000 och 5000 kronor per löpmeter.

Om du är priskänslig kan du välja en bänkskiva av laminat eller trä till ditt kök. Laminat är en slitstark bänkskiva som du hittar till mycket billig pris, de är också svåra att repa, motstår avfärgningar galant och kan imitera natursten som granit, komposit och marmor mycket väl.


Intresseanmälan   10 års garanti på alla våra stenbänkskivor
Beställning steg för steg

1. Välj en stensort.
2. Välj tjocklek på stenen.
3. Välj kantprofil.
4. Behandling av synliga hörn.
5. Mät skivornas längd och djup.
6. Välj håltyp för häll och diskho.
7. Andra urfräsningar och hål (blandare mm)
8. Mät centrummått för diskho, häll och andra eventuella öppningar.
För dig som gillar bänkskivor i natursten!
 
likeNöjd-kund-garanti
Vi vill ha bara nöjda kunder och därför strävar vi alltid efter att ge den bästa servicen och finaste kvalitén till dig. Vi är säkra på att de bästa referenserna kommer från kunder som är nöjda hela vägen från beställning till installation.

Order Step by Step

  1. Select a stone. 
  2. Choose the thickness of the stone. 
  3. Select edge profile. 
  4. Choose treatment of visible corners. 
  5. Measure the length and depth of the discs. 
  6. Select hole type for cooktop and sink. 
  7. Other cut-outs and holes (faucet, etc.) 
  8. Measure center dimensions for sink, hob and other possible openings.
Top