Matbord i marmor

Marmorbord är kända för sin elegans, modernt utseende och robust konstruktion. Ett sådant bord har många fördelar men även flera svaga sidor. Låt oss börja med det positiva förs. Ett matbord av marmor är elegant, fashionabelt och höjer värdet på ditt kök. En annan fördel med marmorbord är att de aldrig går ut ur stil. Marmor är ett elegant och klassiskt material. Se gärna vår sortiment av marmor.

Köksbord med en marmorskiva har oftast ben som är gjorda av massivt trä eller metall medans de allra exklusivaste bord är gjorda helt av marmor. Sådana bord är otroligt vackra men dyra. Den populäraste marmorsorten heter Bianco Carrara och kommer från Italien. Carrara kan du välja antingen med en mattslipad  eller polerad (blankt yta är vanligast).

Om du har ett marmorbord i köket kommer dina gäster garanterat att lägga märke till det. Marmorbord är också väldigt hållbara. Med rätt skötsel, kommer de att hålla i årtionden. Även om marmorskivan på bordet blir skadad, kan den återställas av proffs till nyskick.

Marmorbord kan vara dyra, men de är värda på sitt pris. Om du vill köpa ett vackert matbord i marmor får du betala tiotusentals kronor och detta är priset utan stolar.

Ett marmorbord har också några svaga sidor. För det första är det höga priset som marmorbord har. För det andra, marmor är ömtåligt natursten och om du inte är försiktig med spill och slarvar med rengöring kan ytan lätt ta skada. Om du vill ha en stenskiva som är tålig bör du välja  granit. Läs mer om ämnet i artikel om skillnad mellan marmor och granit. För det tredje brukar marmorbord vara stora och tunga.

Se gärna våran sortiment av stenskivor i marmor.


Intresseanmälan   10 års garanti på alla våra stenbänkskivor
Beställning steg för steg

1. Välj en stensort.
2. Välj tjocklek på stenen.
3. Välj kantprofil.
4. Behandling av synliga hörn.
5. Mät skivornas längd och djup.
6. Välj håltyp för häll och diskho.
7. Andra urfräsningar och hål (blandare mm)
8. Mät centrummått för diskho, häll och andra eventuella öppningar.
För dig som gillar bänkskivor i natursten!
 
likeNöjd-kund-garanti
Vi vill ha bara nöjda kunder och därför strävar vi alltid efter att ge den bästa servicen och finaste kvalitén till dig. Vi är säkra på att de bästa referenserna kommer från kunder som är nöjda hela vägen från beställning till installation.

Order Step by Step

  1. Select a stone. 
  2. Choose the thickness of the stone. 
  3. Select edge profile. 
  4. Choose treatment of visible corners. 
  5. Measure the length and depth of the discs. 
  6. Select hole type for cooktop and sink. 
  7. Other cut-outs and holes (faucet, etc.) 
  8. Measure center dimensions for sink, hob and other possible openings.
Top