Val av material

arbetsyta av stal-metallValet av material till bänkskivorna är väldigt personligt. Valet kan medföra att goda vänner hamnar i gräl om det ena materialets fördelar framför det andra, trä framför granit, marmor framför rostfritt. Modet ändras också: tio år sen var kakelplattor omtyckt val till arbets-ytor, samtidigt som blombilder och tyggardiner. I dag är det natursten som granit och marmor som leder fältet, med komposit en noslängd före. Samtliga har en favorit bland materialen till arbetsytor, inget av dem är idealiskt. Bland de faktorer som man måste tänka på är:

• Färg
• Textur
• Pris
• Hur lätt man kan installera det
• Skötsel
• Tålighet
• Modernitet
• Rengöring

Det perfekta skulle vara att ha olika material på olika platser i köket: värmetåligt material vid spisen så att man kan placera varma grytor på det, en marmorskiva för kakbak, en träyta att klyva grönsaker och skära bröd på. Men i de flesta fall går det också bra att placera en lös skiva av det material man behöver över arbetsytan, och det är en solution som alla kan använda, hur liten budgeten än är.
Utbudet av material att välja på till köksytorna är gränslös — närapå förvirrande.

Väg det du tycker om mot dina egna erfarenheter av olika underlag och vad vänner och proffs talar väl om. Till de tänkbara alternativen, en del mer på modet och förutsägbara än andra, hör: klarglas; rostfritt stål, natursten, som liksom de andra klassiska materialen för arbetsytor bara blir vackrare med åren; oljat eller vaxat trä, som med åren får allt vackrare ålderdomlig prägel och kan glädja mattillredare i generationer med sin sköna, naturliga yta; polerad skiffer, ett av många sedvanliga material som fått nytt liv med modern teknologi.


Intresseanmälan   10 års garanti på alla våra stenbänkskivor
Beställning steg för steg

1. Välj en stensort.
2. Välj tjocklek på stenen.
3. Välj kantprofil.
4. Behandling av synliga hörn.
5. Mät skivornas längd och djup.
6. Välj håltyp för häll och diskho.
7. Andra urfräsningar och hål (blandare mm)
8. Mät centrummått för diskho, häll och andra eventuella öppningar.
För dig som gillar bänkskivor i natursten!
 
likeNöjd-kund-garanti
Vi vill ha bara nöjda kunder och därför strävar vi alltid efter att ge den bästa servicen och finaste kvalitén till dig. Vi är säkra på att de bästa referenserna kommer från kunder som är nöjda hela vägen från beställning till installation.

Order Step by Step

  1. Select a stone. 
  2. Choose the thickness of the stone. 
  3. Select edge profile. 
  4. Choose treatment of visible corners. 
  5. Measure the length and depth of the discs. 
  6. Select hole type for cooktop and sink. 
  7. Other cut-outs and holes (faucet, etc.) 
  8. Measure center dimensions for sink, hob and other possible openings.
Top