Vanliga misstag när man väljer en granitbänkskiva.

Granitskivor är otroligt vackra. Granit är en sten som har en illusion av rörelse, djupa vackra färger och stor variation av fina mönster. Granit passar idealisk till alla rum i hemmet. Du kan hitta granit med jordnära toner som elegant svarta eller grått eller mer exotiska färger som rött, blått och även grönt. Utöver färg och mönster det kan du välja mellan olika kantbehandlingar och ytbehandlingar som förgyller din stil och inredning.

Om du någonsin har varit på en granitutställning, då vet du att pris och kvalité kan skilja sig rätt mycket mellan stenarna. Om du inte är van att köpa granit  kan det vara överväldigande att gå in på en affär och börja leta efter den perfekta stenen. För att hjälpa dig, upplyser vi några fallgropar som du bör undvika.

  • Bestäm dig inte i butiken utan ta alltid stenproverna med dig hem. Stenen måste matcha med din inredning, tapet, skåp, golvet, gardiner mm. som är en del av rummets totala utseende. Eftersom granit har ett naturligt mönster och färgen kan skilja sig lite i olika ljus, behöver du ta hem den för att vara säker på att den kommer att se lika fantastisk ut i ditt kök som du har tänkt dig.
  • Välj rätt kantprofil till din köksskiva. Vissa säger att det inte finns något sådant som fel kantprofil men ändå bör du tänka på följande: En helrundkantprofil ser bra ut med ett traditionellt kök medans raka och avfasade kanter ser bättre ut med moderna kök. Om du har små barn så är ett tips att välja släta  nedre kanter detta för att minska risken för småttingar att få ont.
  • Om du använder granit som köksbänkskiva är det fördelaktigt att välja en stensort med låg porositet, detta minskar risken för fläckbildning. I regel har ljusa och exotiska färger en högre porositet medans mörkare granitskivor med stramare mönster lägre porositet vilket kräver mindre underhåll eftersom de inte fläckar lika lätt. Dessutom bör du inte hacka grönsaker/ kött på din granitbänkskiva, använd en skärbräda. Inte för att din kniv kommer att skada graniten utan att graniten kommer att skada din kniv.
  • Välj inte en övermonterad diskho! Detta kommer att förhindra vattenavrinningen på din bänkskiva och gör rengöringen svårare.

Natursten erbjuder charm och elegans, kombinerat med funktionalitet. Var noga när du väljer granit till ditt hem. Vi på Granitkungen uppmanar dig att välja en stensort med stor omsorg så att du kan njuta av dina bänkskivor i många år framåt. Hos oss  hittar du granitbänkskivor till ett bra pris.

Dela artikel

Dela på facebook
Dela på linkedin
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Liknande artiklar