Målade luckor

Kensapuu:s ultra moderna och helt mekaniska målningslinje är konstruerat speciellt för målning av luckor. Lokalerna är isolerade och dammfria där färgskiktet stryks mekaniskt på köksluckor. Miljövänligheten är en viktig aspekt för hela produktionen till exempel tas all överbliven färg tillvara för återanvändning.

MDF-skivor som används i fabriken är specialtillverkade för köksluckor.

Köksluckorna går genom flera procedurer innan slutfinishen. Inledningsvis skärs och slipas luckor till önskad längd och form. När slipningen är klar dammsugs och rengörs skivorna. Efter det skickas luckorna till sprutmålningen. För att garantera en hög kvalité och lång livslängd på luckorna går varje lucka minst fem gånger igenom målningslinjen. Insidan av luckan målas med ett lager grundfärg och sedan med ytfärg. Fronter på luckorna målas minst två gånger med grundfärg och sedan med ett lager ytfärg.

Färgkollektionen för luckorna är brett. Man kan välja emellan åtta standardfärger och nitton lagerfärger. Luckorna kan även målas med vilken färgton som helst.

Målade luckor kan beställas både som matta eller glansiga.

Termolaminerade luckor

Termolaminerade köksluckor är ett gediget val för hemmet. Egenskaperna på folieluckan är väldigt signifikanta. Folieluckor är hållbara, praktiska och har ett elegant utseende. Högkvalitativt råmaterial och noggrann tillverkning gör att luckan blir motståndskraftig mot stötar och att folien sitter på plats.

Samtliga folier är av hög kvalitet och kommer antingen från Tyskland eller Japan. Folierna är också behandlade med UV-skydd och skydd mot repor. Luckorna med glansig yta är även inplastade i skyddsfolie, som avlägsnas efter installationen.

Folieluckor är ett tillrått val eftersom de tål hårt slitage. På grund av sin styrka rekommenderas termolaminerade luckor till våtutrymmen.

Färgspektrumet för folieluckan är stor. Man kan välja emellan 30 dekorer med både matta och glansiga ytor.

Foliernas färger är indelade i två grupper, standardfolier och lagerfolier utgående från deras olika leveranstider.

Alla luckor kan beställas måttanpassade.

Insidan på en termolaminerad lucka är alltid vit.

Det är även möjligt att limma folier horisontalt. Max. höjden är då1250 mm.