Bänkskivor i marmor – en magisk detalj

Om du tänker efter vilka detaljer det är som uppmärksammas om du exempelvis stiger in i ett kök eller badrum så är det alltid några som man alltid tänker på. Det kan till exempel vara allt ifrån vilket golv som används till vilken typ utav handfat som finns. Alla rum och bostäder går i olika stilar och vi alla prioriterar också inredningen annorlunda. Vissa personer verkligen älskar att lägga ner både tid och energi på hur hemmet ser ut medan andra nöjer sig med produktexemplen från IKEA. Varken det ena är mer rätt än det andra, utan det handlar helt enkelt om hur stort intresse man har. För när man tycker någonting är roligt så blir det också enklare att engagera sig och arbeta med det – och detsamma gäller för heminredning.

Men oavsett om du är en riktig inredningsnörd eller bara vill fräscha upp din lägenhet eller bostad så finns det idag ett mycket smidigt sätt att göra det på. Vad kan det vara frågar du dig själv? Svaret är enkelt, vi talar naturligtvis om stenskivor i marmor.

Marmor innehåller någonting som heter kalcit, vilket är ett karbonatmineral som agerar huvuddel i ämnet. Det har länge varit väldigt populärt i allt ifrån golv till bänkskivor, och du kan idag hitta marmor i många olika byggnader och utföranden. Den populäraste marmorsorten heter Bianco Carrara C som kommer från Italien. Fördelarna med att använda marmor i hemmet är många, för det är inte bara estetiskt tilltalande och vackert för ögat. Det är också ett väldigt slitstarkt och hållbart material, och dessutom så är det väldigt enkelt att hålla rent. Om du skulle råka spilla någonting är det bara ta lite såpa och varmt vatten som rengöring så är problemet ett minne blott! Du behöver med andra ord inte några starka rengöringsmedel eller ämnen för att handskas med marmor.

Du kan idag hitta köksskivor av marmor hos många leverantörer och återförsäljare. Det har den senaste tiden blivit väldigt populärt och man kan ofta hitta inspiration eller exempel i tidningar och media för heminredning. Eftersom det har blivit så populärt har också priserna sjunkit de senaste åren till följd utav hård konkurrens mellan tillverkarna. Så det finns alltså inget bättre tillfälle än nu att köpa just bänkskivor i marmor, för det har sällan varit så här bra prissatt. Att uppgradera ditt hem med marmor är ett utmärkt sätt att med små medel göra en stor skillnad. För en sak är säker, oavsett vem som kliver in i ditt hem kommer med all säkerhet att lägga märke till det. En annan mycket positiv egenskap med just marmor är att det förekommer i så många olika stilar och färger, du kan med andra ord enkelt hitta en marmorsort som passar just ditt hem och din stil. Om du känner att det är förvirrande och svårt att välja så kan du idag ofta hitta utmärkta tips och inspiration på tillverkares och hantverkares hemsidor. Där kan du kolla på bilder, jämföra färger och priser samt en rad andra saker helt i din egen takt.

Så om du vill ge ditt hem ett lyft men samtidigt inte spendera massvis med pengar bör du alltså redan nu överväga bänkskivor i marmor. Det fångar både blickar såväl som uppmärksamhet, och vem vill inte ha det i sitt hem? Både du och din bostad är värda det!

Nedan kan du se ett urval av populära bänkskivor i marmor.

Dela artikel

Dela på facebook
Dela på linkedin
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Liknande artiklar