Monteringsalternativ för diskbänk

 Monteringsalternativ för en diskbänk

Övermonterad/nedfälld diskbänk
Övermontering är den absolut vanligaste installationsformen. Detta monteringsutförande fungerar både för spishäll som för diskbänk. Man sågar ut ett hål i bänkskivan och fäller ner diskbänken i stenskivan. Med detta monteringsalternativ hamnar diskbänkskant ovanpå bänkskivan. En diskbänk med övermontering är lättast att installera. Övermonterad diskho är också det säkraste valet när det gäller fuktskador i bänkskivan.

Planmonterad (flush-fit) diskbänk 
Detta monteringssätt är väldigt vanligt för bänkskivor i sten. En diskbänk som är planlimmad kan du inte installera själv utan det gör man i fabriken. Runt håltagningen i bänkskivan fräses en fördjupning som passar diskhons ytterkant. Diskbänken kommer då ligga helt plant med bänkskivan. För vissa typer av hoar rekommenderar man inte planlimning, Diskbänken kan ha otillräcklig måttolerans för att ge en exakt passning mot bänkskivan. Denna håltagning utföres endast till hällar som är avsedda för detta. Vid planlimning vill oftast bänkskivetillverkaren ha diskbänken hos sig när urfräsning görs, detta för att vara säker på att diskhon passar in korrekt

Undermonterad diskbänk
Vill du att stenskivan ska synas extra mycket ska du välja en undermonterad diskbänk. En undermonterad diskbänk limmas fast på bänkskivan underifrån. När man installerar bänkskivan underifrån blir kantytorna på håltagningen synliga i samma tjocklek som bänkskivan. Detta tycker många är väldigt vackert  eftersom då ser man bänkskivans material i dess tvärsnitt. Denna håltagning är dock lämplig endast vid mindre, rostfria hoar. En diskbänk som limmas underifrån bör man inte installera själv.

Underfräst/uppfräst diskbänk
Med underfräst diskbänk fräses runt hålet i bänkskivan underifrån ett större hål. På så sätt hamnar diskbänken lite högre upp i bänkskivan än en underlimmad diskbänk. Diskbänken installeras underifrån så att ovankanten på diskbänken hamnar ca 10-25 mm från bänkskivans överyta. Även här blir kantytorna på håltagningen synliga.

Se vår utbud av bänkskivor i granit, marmor, komposit, gotlandssten


Intresseanmälan   10 års garanti på alla våra stenbänkskivor
Beställning steg för steg

1. Välj en stensort.
2. Välj tjocklek på stenen.
3. Välj kantprofil.
4. Behandling av synliga hörn.
5. Mät skivornas längd och djup.
6. Välj håltyp för häll och diskho.
7. Andra urfräsningar och hål (blandare mm)
8. Mät centrummått för diskho, häll och andra eventuella öppningar.
För dig som gillar bänkskivor i natursten!
 
likeNöjd-kund-garanti
Vi vill ha bara nöjda kunder och därför strävar vi alltid efter att ge den bästa servicen och finaste kvalitén till dig. Vi är säkra på att de bästa referenserna kommer från kunder som är nöjda hela vägen från beställning till installation.

Order Step by Step

  1. Select a stone. 
  2. Choose the thickness of the stone. 
  3. Select edge profile. 
  4. Choose treatment of visible corners. 
  5. Measure the length and depth of the discs. 
  6. Select hole type for cooktop and sink. 
  7. Other cut-outs and holes (faucet, etc.) 
  8. Measure center dimensions for sink, hob and other possible openings.
Top