Matbord i marmor

Marmorbord är kända för sin elegans, modernt utseende och robust konstruktion. Ett sådant bord har många fördelar men även flera svaga sidor. Låt oss börja med det positiva förs. Ett matbord av marmor är elegant, fashionabelt och höjer värdet på ditt kök. En annan fördel med marmorbord är att de aldrig går ut ur stil. Marmor är ett elegant och klassiskt material. Se gärna vår sortiment av marmor.

Köksbord med en marmorskiva har oftast ben som är gjorda av massivt trä eller metall medans de allra exklusivaste bord är gjorda helt av marmor. Sådana bord är otroligt vackra men dyra. Den populäraste marmorsorten heter Bianco Carrara och kommer från Italien. Carrara kan du välja antingen med en mattslipad  eller polerad (blankt yta är vanligast).

Om du har ett marmorbord i köket kommer dina gäster garanterat att lägga märke till det. Marmorbord är också väldigt hållbara. Med rätt skötsel, kommer de att hålla i årtionden. Även om marmorskivan på bordet blir skadad, kan den återställas av proffs till nyskick.

Marmorbord kan vara dyra, men de är värda på sitt pris. Om du vill köpa ett vackert matbord i marmor får du betala tiotusentals kronor och detta är priset utan stolar.

Ett marmorbord har också några svaga sidor. För det första är det höga priset som marmorbord har. För det andra, marmor är ömtåligt natursten och om du inte är försiktig med spill och slarvar med rengöring kan ytan lätt ta skada. Om du vill ha en stenskiva som är tålig bör du välja  granit. Läs mer om ämnet i artikel om skillnad mellan marmor och granit. För det tredje brukar marmorbord vara stora och tunga.

Se gärna våran sortiment av stenskivor i marmor.

Dela artikel

Dela på facebook
Dela på linkedin
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Liknande artiklar